top of page

BESPAAR € 2.300 MET EEN AIRCO & ZONNEPANELEN
Nog dit jaar fors besparen op je energierekening? Dat kan! Wek stroom op met zonnepanelen en verwarm met je airco lucht-lucht warmtepomp. Ben je met zijn vieren dan bespaar je als snel € 2.300,00 per jaar.

Airco’s zijn tegenwoordig lucht-lucht warmtepompen en kunnen naast koelen ook energiezuinig verwarmen.

Een warmtepomp gebruikt elektriciteit om warmte aan de buitenlucht te onttrekken. Dit is efficiënt en werkt tot een buitentemperatuur van -10 graden.

Met een airco als verwarming bespaar je ruim 40% ten opzichte van een HR-ketel. Als je de stroom ervoor opwekt met zonnepanelen bespaar je nog veel meer. Wil je weten hoeveel jij kan besparen? We hebben het voor je uitgerekend. Omdat de exacte besparing van veel factoren afhankelijk is zijn we voor de berekening van het volgende uitgegaan:

  • Zonder airco's en zonnepanelen wordt 80% van het gas gebruikt om het huis te verwarmen. De rest gebruik je voor warm water en om te koken;

  • In de woonkamer en de meest gebruikte ruimtes worden airco’s geïnstalleerd;

  • In het stookseizoen wordt 60% van de stroom voor de airco's opgewekt met zonnepanelen.

  • De overige 40% wordt ingekocht voor € 0,58/KWu.

In de berekening hieronder zie je dat de besparing voor een huishouden van 4 personen € 2.352,00 per jaar bedraagt. Een investering in twee Haier airco’s is daarmee al binnen 2 jaar terugverdient.

Wanneer is dit voor jou interessant?

  • Als je geen €10.000 tot €20.000 wil investeren in een warmtepomp;

  • Wanneer je veel gas verbruikt en dit wil verminderen;

  • Als je energiecontract is afgelopen en je rekening nu twee keer zo hoog is;

  • Extra interessant is het als je 1 ruimte verwarmt, dan is maar 1 airco nodig.

Gebruik de keuzehulp van Aircovooru om de beste oplossing voor jouw situatie te bepalen en ontvang direct een vrijblijvende offerte. Liever persoonlijk advies? Ga naar Hubo, daar weten ze alles over zonnepanelen en Haier airconditioners.

Nederland moet in 2050 gasvrij zijn. Je leest veel over het investeren in warmtepompen. Goed maar erg kostbaar, bovendien is de levertijd van een warmtepomp al gauw 6 maanden. Een snelle en effectieve oplossing is het verwarmen met een airco. Met een beperkte investering bespaar je minimaal 40% op je energierekening en in combinatie met zonnepanelen zo’n 70%. Je kunt dus voor dit stookseizoen je energierekening al fors verlagen.

Comments


bottom of page