top of page

UV-licht in Haier airco’s maakt COVID-19 onschadelijk

De UVC Generator in Haier airco’s is voor 99,998% effectief in het onschadelijk maken van bacteriën en virussen zoals COVID-19. Zo blijkt uit tests die plaatsvonden bij onderzoeksorganisatie Texcell. De techniek wordt gebruikt bij de Haier Flexis Plus en de Haier Pearl.

De corona-pandemie brengt heel wat uitdagingen met zich mee voor het dagelijks leven. Het door Texcell uitgevoerde onderzoek bevestigt de efficiëntie van de UVC Generator en zal het risico van infectie veroorzaakt door COVID-19 verminderen.


UVC Generator zeer effectief tegen COVID-19 Haier ging in november 2020 een officiële samenwerking aan met Texcell om tests uit te voeren met de Haier UVC Generator, die wordt gebruikt in de Pearl en Flexis modellen. Het doel van het onderzoek was de effecten van de UVC Generator bij het onschadelijk maken van het coronavirus te beoordelen. Uit de tests uitgevoerd in het laboratorium van Texcell in Parijs bleek dat de Haier UVC Generator COVID-19 in één uur effectief remde, met een efficiëntie tot 99,998%. Voor de officiële testresultaten zie https://www.haierhvac.eu/en/news/certificate-inactivation-effect-uvc-generator-haier-air-conditioner-novel-coronavirus


Hoe werkt de UVC Generator? UVC (ultraviolet C) is een soort UV-straling met een golflengte in het spectrum van 200-280 nm, die veel gebruikt wordt voor ontsmetting. Het werkt door de structuur van DNA en RNA te beschadigen, waardoor een micro-organisme niet meer in staat is vitale celfuncties uit te voeren. De Haier UVC Generator zendt straling uit met een golflengte tussen 270-280 nm. Het apparaat wordt geïnstalleerd op de verdamper (binnendeel) en wanneer de functie wordt ingeschakeld, genereert het UVC-stralen bij de luchtinlaat. Wanneer lucht door het aan UVC-stralen blootgestelde gebied stroomt, worden de in de lucht aanwezige schadelijke stoffen tegengehouden, waardoor schone lucht de ruimte in wordt geblazen.

Comments


bottom of page